Budapest

Várkert Bazár, 2015. november 05.

A tehetség felelőssége

Ha végignézünk a világ meghatározó vállalatalapítóinak vagy a rangos nemzetközi díjak kitüntetettjeinek során, számtalan ismerős névvel találkozunk.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

Hiszen Magyarország sok olyan tudóst, művészt és sportolót adott a világnak, akiknek kimagasló teljesítménye büszkeséget hozott az egész nemzetnek.

 

 Elég csak a 20. század korszakos jelentőségű magyar tudósaira, az egy főre jutó olimpiai érmeink számára, vagy a világ legtekintélyesebb művészeti tereiben megjelenő alkotókra gondolnunk.

 

Ahhoz, hogy a jövőben is hasonló magyar sikerekkel büszkélkedhessünk, mindenekelőtt fel kell fedeznünk, támogatnunk és bátorítanunk kell a jelen tehetségeit. Azokat a kiemelkedő képességű fiatalokat, akik még csak most bontogatják szárnyaikat, és teszik meg szakmai karrierjük első fontos lépéseit.

 

A tehetség éppen ezért felelősség is. Felelősség a birtokosának, hogy megfelelően gazdálkodjon képességeivel; és felelősség az államnak is, hogy teret és lehetőséget teremtsen a fejlődéshez. Ezért nélkülözhetetlen minden olyan program, amely segítő kezet nyújt a jövő lehetséges kiválóságainak.

 

 

 

Dr. Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter,

az 50 tehetséges magyar fiatal program fővédnöke

Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://2015.talentn.hu/a-tehetseg-felelossege
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.