Budapest

Várkert Bazár, 2015. november 05.

A tehetségek fóruma: TALENTn

Az 50 tehetséges magyar fiatal programot kísérő rendezvénnyel a La femme ismét a tehetséggondozás társadalmi jelentőségére irányítja rá a figyelmet.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

– A tehetséget támogatni, segíteni kell! – fogalmazott Barta Zsolt, a Silver Kiadó ügyvezető igazgatója. – Jelentős részben ezen a segítségen és az ösztönzésen múlik, hogy az adott tudás- és képességtartalomban kiemelkedő teljesítményre képes fiatalok tehetsége kibontakozhat-e, hasznosulhat-e? A TALENTn kezdeményezés olyan fórum, amelyen a tehetségek találkozásával gondolataik, lehetőségeik reményeink szerint nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek.

 

 

A kiadó által éltre hívott 50 tehetséges magyar fiatal program egyik legfontosabb tanulsága, hogy Magyarországon ma sem születik kevesebb tehetség, mint a korábbi évtizedekben, és legtöbbjük saját hazájában szeretne boldogulni. Csak meg kell ismernünk őket!

 

– A második alkalommal megrendezésre kerülő budapesti TALENTn Tehetségfórumon 17 izgalmas fiatal tehetség mutatkozik be a kortársak előtt. Sokféle háttérrel rendelkeznek, és sokféle témáról szólnak majd, hiszen van közöttük kutatóorvos, programozó, paratriatlonista, jazz zenész, cukrász és informatikus is – mondta Barta Zsolt.


A cél az értéket teremtő, az inspiráló gondolat megszületése és közvetítése. – Az előadások szólnak a korosztálytársakhoz és tehetségsegítő szakemberekhez egyaránt. Az esemény szakmai mondanivalója pedig arra keresi a választ, mennyire versenyképesek tehetségeink a világban, van-e összefüggés a tehetségek segítése és az ország versenyképessége között?

 

Barta Zsolt reményei szerint a TALENTn Tehetségfórumra többszáz fiatal tehetség érkezik az ország minden részéből, valamint számos tehetséggondozással foglalkozó szakember is ellátogat 2015. november 5-én a Várkert Bazárba, vagy a november folyamán öt vidéki város felsőoktatási intézményével közösen megrendezett tehetségfórumok egyikére, Debrecenbe, Szegedre, Pécsre, Győrbe vagy Dunaújvárosba.

 

Az 50 tehetséges magyar fiatal program immáron második alkalommal került megrendezésre. A két évad során a programot folyamatos médiafigyelem, kiemelt érdeklődés kísérte. A fiatal tehetségeket bemutató La femme-kiadványokat közel 140 ezren vehették kézbe, a több száz médiabeszámolónak köszönhetően 2,5 millió ember értesülhetett a programról, ismerhetett meg egy-egy fiatal tehetséget vagy mentorát.

 

Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://2015.talentn.hu/a-tehetsegek-foruma--talentn
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.